KERAMETAL – PLOČICE ZA BAZENE

KERAMETAL – PLOČICE ZA BAZENE

Za vaš bazen smo pripremili veliki izbor pločica, a stakleni mozaici su veoma popularni i idealno su rešenje za oblaganje vašeg bazena. Transparentnost i kombinacija atraktivnih boja glavne su karakteristike ove vrste mozaika. Posebnu draž ovim mozaicima daje iznenađujuća refleksija svetlosti koju proizvode. Za razliku od bazena koji su obloženi folijom, bazeni obloženi mozaikom izgledaju puno atraktivnije, voda izgleda prirodnija a i puno su lakši za održavanje.

ST.MOZ.CSM-107 MIX BLUE
32,7x32,7 bazenske pločice
ST.MOZ.CSM-112 MIX BLUE
32,7x32,7 bazenske pločice


Odlikuju ga vrhunske karakteristike:

  • Ne apsorbuje vodu
  • Otporan je, kako hemijski, tako i prema termalnim šokovima
  • Boja je otporna na bleđenje
  • Otporan je na smrzavanje (prema ISO standardima)

Za lepljenje je vrlo važno koristiti lepkove koji su sertifikovani za to, kao i odgovarajuće fug mase.

SIKA LEPAK CERAM 230 MOSAICO WHITE 25/1

SIKA FUG.WHITE CL.GROUT 5/1

Lepak za providni stakleni mozaik mora biti na bazi belog cementa kako bi se postigao zadovoljavajući efekat. Važno je i dozirati količinu lepka na koji se lepi mozaik. Premalo lepka će dovesti do lošeg prijanjanja i odvajanja komadića, a previše lepka do toga da višak izlazi na fugne koje je posle teško očistiti.

Uputstvo za korišćenje dodatnog materijala:

  • Potrošnja lepka je 4kg po m2 staklenog mozaika.
  • 25kg lepka za mozaik se meša sa 4,125l vode i 4,125l lepka Sika T-Latex
  • Potrošnja fug mase je 1,3kg po m2

Materijali od kojih se danas pravi mozaik su pored tradicionalnih kao što su kamen, keramika, staklo, porcelan i savremeni materijali kao drvo, metal i kompozitni materijali. Završna obrada može po potrebi da bude mat, polumat ili sjajnoj varijanti, ali takođe i transparentna u različitim bojama i nijansama. Mozaici su otporni na visoke i niske temperature i jednostavni su za održavanje pa se iz tog razloga danas najčešće koriste za uređenje bazena, fontana, kupatila...