Uslovi prodaje

Uslovi korišćenja

Navedena pravila i uslovi koji su ovde navedeni važe za sve posetioce i korisnike KERAMETAL internet prodavnice (www.kerametal.rs) i internet sajta na navedenoj adresi. Korišćenjem sajta saglasni ste i prihvatate navedena pravila i uslove korišćenja koji mogu biti ažurirani bez prethodne najave i obaveštenja, stoga vam preporučujemo da ih povremeno pogledate.

Sadržaj internet sajta i autorska prava

Slažete se da nećete umnožavati, distribuirati, prodavati, trgovati ili koristiti za bilo koje komercijalne svrhe sadržaj ovog internet sajta. Uverite se da ste pre slanja vaše porudžbine proverili specifikacije i kompatibilnost proizvoda tako što ćete posetiti internet stranicu proizvođača. Administrator KERAMETAL internet prodavnice konstantno rade na održavanju sajta i prikazivanja tačnih informacija, ali i pored toga zadržavamo pravo na bilo kakvu grešku. Sajt ne garantuje da je opis proizvoda, cena ili bilo koji drugi sadržaj tačan, kompletan, pouzdan, trenutan ili bez grešaka. Takođe napominjemo da su fotografije obezbeđene isključivo u informativne svrhe i da one mogu da prikažu i artikle koje nisu uključeni u ponuđenu cenu. Zbog velikog broja artikala nemoguće je konstantno pratiti lager,tako da postoji mogućnost da naručeni proizvod trenutno ili permanento nemamo u ponudi, iz istog razloga vam savetujemo da telefonom proverite dostupnost određenog artikla u slučaju da želite lično da dođete u neki od naših salona i da pazarite određeni proizvod.

Vaš korisnički nalog

Korišćenje našeg internet sajta ili nekih njegovih delova zahteva registraciju, odnosno da otvoranje korisničkog naloga. Korišćenjem naše internet prodavnice odgovorni ste za održavanje poverljivosti korisničkog naloga i lozinke na vašem kompjuteru, a samim tim se slažete da prihvatate odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju pod vašim korisničkim nalogom i lozinkom. Ako sumnjate u bezbednost korisničkog naloga, odnosno lozinke molimo vas da što pre obavestite administratora sajta. KERAMETAL internet prodavnica nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu neovlašćenim korišćenjem koriničkog naloga.

Ograničena odgovornost Internet sajt i kompanija koja posluje na sajtu (KERAMETAL doo) ni u kom slučaju neće snositi odgovornost za direktnu, indirektnu, slučajnu ili namernu štetu nanetu korišćenjem ovog internet sajta ili nekog drugog internet sajta koji je povezan sa internet sajtom naše kompanije. Takođe,ne snosimo odgovornost za izgubljeni profit, prihod, troškove zamene, troškove poslovnih prekida i gubitka podataka ili bilo koje druge štete nastale usleg korišćenja informacija sa našeg internet sajta. Dostupnost internet sajta KERAMETAL internet prodavnica zadržava pravo da ugasi, promeni, suspenduje, privremeno ili trajno prekine sa održavanjem bilo kog dela internet sajta, uključujući dostupnost bilo kojih karakteristika i usluga u bilo kom trenutku bez prethodne najave. Takođe se slažete da KERAMETAL doo nije odgovorna prema vama ili bilo kome drugom za bilo kakvu izmenu, suspenziju i obustavu internet sajta ili bilo kog njegovog dela. Ako imate dodatna pitanja o našim uslovima korišćenja molimo da nas kontaktirate putem elektornske pošte na komercijala2@kerametal.rs

Zaštita privatnosti korisnika

U ime KERAMETAL internet prodavnice obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni KERAMETALA odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
Pročitajte više ovde.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

Povraćaj sredstava

„U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, KERAMETAL internet prodavnica je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Ograničenje odgovornosti

KERAMETAL internet prodavnica ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe Internet stranice https://www.kerametal.rs/ i njenog sadržaja.
KERAMETAL internet prodavnica zadržava pravo izmene sadržaja na Internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena. KERAMETAL internet prodavnica će nastojati prikazati najtačnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici https://www.kerametal.rs/  s obzirom na cene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

Ograničeno pravo upotrebe

Posetioci Internet stranice https://www.kerametal.rs/ sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole KERAMETAL internet prodavnica je zabranjena.

Registracija korisnika

U Internet prodavinici https://www.kerametal.rs/ možete se jednostavno prijaviti kao registrovani korisnik. Sadržaj Internet prodavnice je dostupan i anonimnim ne registrovanim korisnicima (gostima). Registrovan korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrovani korisnik dobija svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Korisnik mora biti svestan da svojim korisničkim imenom i lozinkom može isključivo raspolagati sam odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik lično odgovara za sadržaj koji upisuje na stranicu https://www.kerametal.rs
Krajnji potrošač u Internet prodavnici https://www.kerametal.rs/ je isključivo registrovani korisnik odnosno neregistrovani korisnik (gost), koji kupuje proizvode za lične potrebe.
U Internet prodavnici https://www.kerametal.rs kupac je isključivo fizička osoba.

Zaštita privatnosti

Podaci koje korisnik upisuje putem obrazca na stranici https://www.kerametal.rs/ ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su poverljivi i štitimo ih u skladu sa zakonskim odredbama. Lični podaci će biti upotrebljeni samo za namene za koje je korisnik dao svoju saglasnost. Za zaštitu ličnih podataka je odgovoran i sam korisnik, na način da osigura svoje korisničko ime i lozinku.
https://www.kerametal.rs/ za prenos svih ličnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL (Secure Socket Layer), kojom se kodiraju sve informacije poslate sa porudžbenicom.

Lične podatke korisnika https://www.kerametal.rs će čuvati i sprečavati svaku njihovu zloupotrebu. Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje sa ličnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prenos podataka.
 
Više informacija možete pročitati OVDE.
 

Prijava na e-novosti

Korisnici se mogu prijaviti na e-novosti kojima ih https://www.kerametal.rs obaveštava o svojim novostima u ponudi u e-shopu i trgovinama, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti korisnik se upisuje na listu primaoca e-novosti koja je ujedno i baza za potrošačke pogodnosti koje https://www.kerametal.rs povremeno nudi svojim korisnicima.

 

Načini plaćanja

 • Gotovinom pouzećem kurirskoj službi
 • Virmanskom uplatom preko banke
 • Platnom karticom online.
 • Gotovinski u Kerametal prodajnim objektima.
 • Čekovima u Kerametal prodajnim objektima - koji dospevaju odmah, ne na odloženo plaćanje.
 • Karticama u Kerametal prodajnim objektima - Visa, Master card, Maestro, American Express, Dina.

 

Način isporuke

Roba koja se šalje kurirskom službom: (Slavine, Kupatilska galanterija, WC daske, Sifoni, Vodokotlići, Radijatori, Tuševi, Brinoks creva, Ventili, Silikoni, Tuš kanalice, Slivnici, Rešetke i Rezervni delovi)

 • Isporuka besplatna za vrednosti preko 30.000 dinara u SRBIJI.
 • Ukoliko je vrednost kupovine manja od 30.000 dinara, roba se naplaćuje po važećem cenovniku City Express-a https://www.cityexpress.rs/cenovnik-domaci-transport/
 • Roba koja se ne može slati kurirskom službom (Tuš kabine, kade, wc šolje, bojleri, monoblokovi, umivaonici, pločice, kupatilski nameštaj, granitne sudopere, ogledala, lepkovi, masažni stubovi, pisoari, bidei, ostala sanitarija) isporuka je našim dostavnim vozilima na teritoriji Srbije bez Kosova. U tom slučaju rok isporuke se dogovara sa operaterom u Call Centru pre ili posle naručivanja.
 • Na teritoriji Grada Beograda i grada Novog Sad isporuka je BESPLATNA za vrednosti preko 30.000 dinara. 
 • Ostale teritorije nisu besplatne i naplaćuju se 70din po 1 kilometru od Novog Sada, a vreme se dogovara sa našim operaterima.

*Isporuke se vrše do ulaznih vrata u kuću ili zgradu ili do mesta dokle se najbliže može stići teretnim vozilom.

Reklamacije, saobraznost i garancija

Kerametal doo je odgovorna za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 2. godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi Kerametal doo.

 

Politika reklamacija

Trgovac je u obavezi da jasno predoči uslove (razloge, rok i sl.) pod kojim se roba/usluga može otkazati, odnosno vratiti roba i otkazati usluga, kao i postupak otkaza, i eventulane troškove ograničenja i otkaza robe/usluge.

 

Kupac ima pravo vratiti proizvod u sledećim slučajevima:

 1. isporuka proizvoda koji nije naručen
 2. isporuka oštećenih proizvoda, a oštećenja su nastala zbog loše manipulacije prilikom isporuke.

Kao prodavac dužni smo da potrošaču izdamo pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdimo prijem reklamacije, odnosno saopštimo broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija

Postupak reklamacije

Potrošač izjavljuje reklamaciju radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka lično u bilo kom od naših maloprodajnih objekata.
Takođe reklamacije se može izjaviti i elektronskim putem slanjem email-a na reklamacije@kerametal.rs ili office@kerametal.rs.
U svakom našem maloprodajnom objektu postoji posebno određeno i obeleženo mesto i osobe zadužene za reklamacije kojoj se potrošač može obratiti i izjaviti reklamaciju.
Obaveza potrošača jeste da prilikom izjavljivanja reklamacije priloži račun, kopiju računa, ugovor o prodaji na daljinu ili bilo koji drugi dokaz o kupovini, kao i da preda uređaj u bilo kom maloprodajnom objektu.
Iako Zakon ne predviđa obavezu da potrošač čuva ambalažu, niti je to uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti, naša preporuka je da ambalažu sačuvate radi obezbeđenja sigurnijeg transporta robe u ovlašćeni servis.

 

U slučaju potrošačkog spora, postoji mogućnost njegovog vansudskog rešavanja pred telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova koja se nalaze na listi koju sačinjava i javno objavljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Listu tela nadležnih za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova možete pronaći na sledećem linku https://mtt.gov.rs/extfile/sr/33309/ha12.pdf . Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija RS može povremeno da ažurira listu, te shodno tome upućujemo potrošače i na odgovarajuću internet stranicu pomenutog ministarstva, a kako bi isti imali dodatnu mogućnost provere https://mtt.gov.rs/tekst/2306/zastita-potrosaca.php.

Pravo na odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 15 dana od dana od dana dostavljanja naručenog proizvoda, bez navođenja razloga. 

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija, koji se dostavlja na mail potrošača, a isti možete preuzeti i OVDE.

NAPOMENA: Ovo pravo od odustanka od ugovora ne odnosi se na kupovinu u prodavnicama s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija.
NAPOMENA: Ukoliko potrošač zahteva proizvodnju ili doradu proizvoda po njegovim merama gubi pravo na odustajanje od ugovora.

 

Potrošač je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Troškove povraćaja robe u slučaju odustanka snosi potrošač. Roba se vraća na adresu navedenu na obrascu za odustanak.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i, po mogućnosti, u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.).

 

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Procenat oštećenja utvđuje ovlašćeno lice u Kerametalu, te se za utvrđeni procenat umanjuje iznos koji se vraća potrošaču. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca u tolikoj meri da se proizvod više ne može prodavati, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

 

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

 

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica putem interneta, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Kerametal je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. U slučaju plaćanja gotovinom, potrošaču se gotovina i vraća.

Osnovni podaci o firmi

Pun naziv pravnog subjekta: DOO ZA PROIZVODNJU PROMET I USLUGE KERAMETAL, NOVI SAD

Poštanska adresa: Partizanska 27, 21000 Novi Sad

Delatnost i šifra delatnosti: 4673 - Трговина на велико дрветом, грађевинским материјалом и санитарном опремом 

Poreski broj (PIB): 100721764

Matični broj: 08683301

Web adresa: https://www.kerametal.rs/

Kontakt telefon: +381216333450

Kontakt e-mail: online@kerametal.rs