NAJBOLJE SLAVINE ZA SUDOPERU DO 10.000RSD

NAJBOLJE SLAVINE ZA SUDOPERU DO 10.000RSD

Top 10 za 10.000

Bilo da opremate novu kuhinju ili jednostavno želite da zamenite vašu staru slavinu, za manje od 10.000 dinara možete nabaviti baterije odličnog kvaliteta.

Iako su u ponudi Kerametala izuzetni EU brendovi, kao što su Grohe i Hansgrohe, cena slavina ovih kompanija je često visoka za prosečnog potrošača. Sa druge strane, Rosan slavine, proizvedene u Srbiji, nemačke Blanco slavine koje su trenutno na popustu, kao i italijanske Fiore slavine, mogu se nabaviti za 3.600-10.000 dinara, i upravo su se modeli ova tri proizvođača našli na našoj Top 10 listi slavina za sudoperu.

TOP 1O ZA 10K - SVE SLAVINE SA LISTE U NAŠEM WEBSHOP-U

Sve preporučene slavine su oprobani modeli, veoma trajni i otporni, sa kvalitetnim ručicama i mešačima. Iako se po ceni nižoj od 10.000 dinara mogu kupiti i odlične zidne slavine, kao i dvoručne retro slavine, na ovu listu uvrstili smo samo jednoručne slavine koje se montiraju na sudoperu, jer su ti modeli najtraženiji. Takođe smo uvrstili samo slavine sa dve cevi, pri čemu se većina slavina sa ove liste može kupiti i u verziji sa tri cevi, po 5-10% višoj ceni.

NAJPOVOLJNIJA: ROSAN SMART 2

Ako bismo mogli da sprovedemo test svih povoljnih a kvalitetnih slavina na svetu, velike su šanse da bi se pokazalo da je Rosan Smart slavina globalni best-buy, jer je njena cena neverovatnih 30 evra. Donji deo slavine je brušen, što je čini vrlo privlačnom. Poseduje perlator koji se lako čisti, keramički mešač i omogućava protok od sedam litara u minuti. Prodaje se i u verziji sa tri cevi.

NAJPOVOLJNIJA NEMAČKA: BLANCO DARAS HD

Daras je najpovoljnija slavina za sudoperu kompanije Blanco. Reklamira se kao slavina za male sudopere, ali to realno nije, jer je razdaljina od šrafa za montažu do tačke u koju pada vode, skoro 23cm. Rotira se, poseduje keramički mešač, odlična fleksibilna creva, kao i garanciju od četiri godine. Iako nije idealna za pranje veoma visokih sudova, kao slavine u obliku obrnutog J, više je nego adekvatna za svakodnevno korišćenje u kuhinji.

IMPOZANTNA CRNA SLAVINA: ROSAN DARK

Većina kupaca ne razmišlja o slavinama u boji kada opremaju kuhinju, međutim u našim prodavnicama pažnju im brzo privlače Arcus fleksibilne slavine živih boja, zatim bele i sive Blanco slavine, ali najduže se zadržavaju pored crnih Rosan slavina. Osim standardne verzije u prodaji je i crna slavina sa izvlačećim tušem, takođe veoma povoljne cene. Crne slavine preporučujemo u tri situacije:

  • Kada je radna ploča u kuhinji crna i/ili su kuhinjski elementi crni;
  • U kombinaciji sa crnim granitnim sudoperama;
  • U kombinaciji sa crnim ili crno-belim pločicama na zidu oko sudopere.

ITALIJANSKI LABUD: FIORE KYMA

Kerametal u ponudi ima slavine za sudoperu dva italijanska brenda, Fiore i Paffoni. Ove slavine su povoljnije od nemačkih, iako su istog kvaliteta. Cena većine je za nijansu iznad 10.000RSD, a cena modela Fiore Kyma 50400 odgovara i našem cenovnom kriterijumu. Reč je o klasičnoj kuhinjskoj slavini tzv. labud tipa, jer ima povijen vrat, idealnoj za sudopere srednje veličine. Kyma serija obuhvata veliki broj slavina za kuhinju i kupatilo, uz odličan odnos cene, kvaliteta i dizajna, što važi i za druge Fiore slavine.

NAJPRODAVANIJA: ROSAN ZERRO

Već nekoliko godina zaredom, Rosan Zerro sa dve ili tri cevi je najprodavanija slavina za sudoperu u Kerametalu, a verovatno i u Srbiji. Poseduje masivniju bazu i praktičnije postavljenu ručicu od Smart slavine istog brenda, zbog čega je i skuplja. Veoma se lako montira i poseduje pouzdana creva. Ponekad se događa da se ručica olabavi posle nekoliko godina korišćenja (to je mana slavina sa ručicama malog promera kod svih proizvođača), i tada je poželjno naručiti rezervni deo, bilo uz našu pomoć, bilo putem sajta kompanije Rosan. Jedna od velikih prednosti brenda Rosan u odnosu na druge povoljne proizvođače je upravo dostupnost rezervnih delova.

MODERNA DOMAĆA SLAVINA: ROSAN STOLZ WHITE

Još jedan biser kompanije iz Kanjiže, Rosan Stolz White slavina idealna je za kuhinje koje poseduju belu površinu u blizini sudopere, kao što su bele pločice ili frontovi kuhinjskih elemenata. Ako vlasnik poseduje i belu granitnu sudoperu, slavina će se uklopiti još bolje. Ova slavina manje je upadljiva od sasvim belih modela, dok istovremeno deluje bolje od klasičnih slavina. Komponente su prvoklasne, što važi sa sve slavine iz Stolz serije. Sve Rosan slavine sem onih iz najpovoljnijih serija mogu se porediti sa slavinama EU proizvođača, pri čemu su slavine top brendova u najboljem slučaju 20-30% kvalitetnije od boljih Rosan slavina, pri čemu su dvostruko skuplje.

PRAKTIČNO, SAVREMNO REŠENJE: ROSAN CUBO

Cubo slavina podseća na slavine za nadgradne umivaonike, međutim reč je o slavini za sudoperu. Umesto visokog vrata, Cubo poseduje visoko telo, tako da iako nije savršena za pranje kabastih sudova, može sasvim lagodno da se koristi u kuhinji. Ono što nam se posebno dopada kod ove slavine je ručka sa gornje strane, što je neopravdano zapostavljena opcija. Iako možda tako ne deluje na pri pogled, može se u potpunosti rotirati, kao i bilo koja slavina za sudoperu.

NAJPOVOLJNIJA VISOKA TUŠ SLAVINA: ROSAN JC8501

Masivne visoke slavine sa tušem koji se izvlači danas su najpopularniji tip slavina među kupcima koji izdvajaju preko 10000RSD za kuhinjske slavine. Međutim, zahvaljujući kompaniji Rosan, takva slavina može se kupiti i za manje od 10000RSD. Slavine sa tušem izuzetno su praktične za pranje sudova nezgodnog oblika, kod kojih postoji mogućnost da će se koncentrisan mlaz odbiti i pokvasiti površinu oko sudopere, kao i za pranje voća i povrća. Ovaj tip slavina troši i manje vode, što još uvek nije jedan od faktora koji je bitan domaćim kupima, ali polako i kod nas raste svest o potrebi za štednjom vode.

ZA MANJE SUDOPERE: BLANCO DARAS-S HD

Blanco Daras-S HD je slavina malih dimenzija sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Vlasnici malih sudopera često štede na slavinama jednostavno zato što smatraju da nema potrebe ulagati u kvalitet, kada već ne mogu da montiraju neku od većih slavina, međutim to je greška. Daras-S HD poseduje odličan dizajn, veoma je kvalitetna i laka za korišćenje, sa praktičnom ručicom sa gornje strane.

POVOLJNA GROHE SLAVINA: GROHE BAUCURVE 31231000

Ako želite prvoklasne slavine nemačkih brendova Grhoe i Hansgrohe ne morate uvek da izdvojite mnogo novca, jer obe kompanije, a posebno Grohe, nude i nekoliko modela povoljne cene. Baucurve 31231000 je dokazani model koji se prodaje širom sveta i jedna je od najsigurnijih kupovina, kako po pitanju kvaliteta, tako i po pitanju dizajna.

Ako renovirate kuhinju, naš savet je da slavinu birate u isto vreme kada birate boju frontova elemenata i boju pločica, jer tako možete postići savršeno uklapanje. U sledećoj fazi, kada budete birali sudoperu, lako ćete pronaći model koji se uklapa uz slavinu koju ste odabrali, dok obrnut proces nije tako jednostavan. Ako kupujete granitnu sudoperu odaberite slavinu identične boje.